|
- Sağmal, kuru dönem, düve ve buzağı rasyonlarının (TMR) ekonomik çözümleri,
- Kaba yem ve kesif yemler için yıllık hammadde bütçelerinin yapılması,
- Kaba yem ve diğer hammadde alımlarında kalite kontrol kriterlerinin oluşturulması,
- Kesif yemlerde en uygun ve kaliteli hammadde tedarikçilerinin satın alma bölümüne öğretilmesi,
- Sürü yönetimi verileri ile çiftlik müdürüne teknik destek sağlanması ve yönetime raporlanması,
- Çiftlik ziyaretlerinde yemlemenin ve hammaddelerin kontrolü,
- İhtiyaçlara ve dönemlere göre özel premikslerin oluşturulması,
- Doğru şekilde alınacak hammadde ve TMR numunelerinin bölgede bulunan en güvenilir laboratuvarlarda analizi ve yorumlanması,
- Toplam yem maliyeti ve kg süt maliyetinin kabaca hesaplanması,
- Gruplama kriterlerinin uygulamalı olarak öğretilmesi,
- Çiftlikte çalışan teknik personelin eğitimi… ( yemlik skoru, geviş sayısı, partikül büyüklüğü, gübre skoru, topallık skoru ile vücut kondüsyon skorlarının yemleme ve beslenme ile ilişkileri…)
|
|
|
|
|