|
- Besi ırkı, yetiştirme şekli, bölgesi ve et kalitesine göre rasyonların ekonomik çözümleri,
- Çiftliğin hedeflerine göre besi büyütme, besi geliştirme veya konsantre yemlerin yapılması,
- Kaba yem ve kesif yemler için yıllık hammadde bütçelerinin yapılması,
- Kaba yem ve diğer hammadde alımlarında kalite kontrol kriterlerinin oluşturulması,
- Kesif yemlerde en uygun ve kaliteli hammadde tedarikçilerinin satın alma bölümüne öğretilmesi,
- Sürü yönetimi verileri ile çiftlik müdürüne teknik destek sağlanması ve yönetime raporlanması,
- Çiftlik ziyaretlerinde yemlemenin ve hammaddelerin kontrolü,
- İhtiyaçlara ve dönemlere göre özel premikslerin oluşturulması,
- Doğru şekilde alınacak hammadde ve TMR numunelerinin bölgede bulunan en güvenilir laboratuvarlarda analizi ve yorumlanması,
- Toplam yem maliyeti ve kg et maliyetinin kabaca hesaplanması,
- Çiftlikte çalışan teknik personelin eğitimi… ( ezme kalitesi, yemlik skoru, partikül büyüklüğü, gübre skoru, topallık skorlarının yemleme ve beslenme ile ilişkileri…)
|
|
|
|
|